Spreker

Gerben Sloothaak

Directeur Missie3

Gerben Sloothaak

Geboren in Den Helder in 1987 en opgegroeid in Noord-Holland, had Gerben Sloothaak altijd al een fascinatie voor de werking en constructie van bouwprojecten. Na het afronden van zijn middelbare school besloot hij Civiele techniek te gaan studeren om zijn passie om te zetten in een carrière. Tijdens zijn studietijd beleefde hij dankzij zijn opleiding en relatie de mogelijkheid om veel verschillende plaatsen in Nederland te verkennen.

Na het succesvol behalen van zijn diploma begon hij zijn professionele carrière bij Antea Group in Heerenveen, waar hij als Civiel Technisch Ingenieur zijn talent en kennis inzette voor diverse infrastructuurprojecten. De ervaring die hij opdeed in Friesland was zo positief dat hij besloot daar voorlopig te blijven.

In 2013 zette hij de stap naar het ondernemerschap en begon hij als zelfstandige in het vak van contractmanagement van infraprojecten. Hoewel hij al snel succes boekte met zijn onderneming, merkte hij dat hij zijn groei belemmerd zag en dat er behoefte was aan uitbreiding. Na slechts drie maanden nam hij de eerste werknemers in dienst en vanaf dat moment begon het bedrijf gestaag te groeien.

Tien jaar later heeft zijn onderneming vestigingen in Zwolle en Joure, en telt het team dagelijks ruim 20 professionals die klanten ondersteunen bij het beheersen van bouw- en infrastructuurprojecten op het gebied van contractmanagement, projectbeheersing en omgevingsmanagement. De inzet en expertise van het team hebben ertoe geleid dat het bedrijf meerdere malen de prestigieuze FD Gazelle Award heeft gewonnen, waarmee het wordt erkend als een van de snelst groeiende ondernemingen van Nederland.

Naast zijn zakelijke prestaties heeft Gerben altijd een diepgaande interesse gehad in persoonlijke groei en ontwikkeling. Voor hem is het belangrijk om niet alleen als ondernemer te groeien, maar ook als individu. Hij gelooft sterk in het belang van zelfreflectie en het onderzoeken van de kern van zijn wezen om fysiek, emotioneel en spiritueel te kunnen groeien. Zijn passie voor persoonlijke ontwikkeling heeft hem geïnspireerd om niet alleen zichzelf te ontwikkelen, maar ook anderen in zijn omgeving aan te moedigen om hetzelfde te doen. Als leider van zijn bedrijf moedigt hij zijn teamleden aan om hun talenten en potentieel te benutten, en biedt hij kansen voor groei en ontwikkeling. Dit om een positieve impact te hebben op de wereld om hem heen. Hij gelooft dat ware groei en succes komen wanneer we ons bewust worden van onze diepste drijfveren en deze inzetten om anderen te helpen. Zijn missie is om een positieve verandering teweeg te brengen in de infrastructuursector en daarbuiten, en zo bij te dragen aan een duurzame en welvarende samenleving.