Spreker

Michiel de Vos

Oprichter De Pindakaaswinkel

Michiel de Vos

Michiel Vos is opgegroeid op een biologisch dynamisch akkerbouwbedrijf in Flevoland, waar hij hielp met allerlei klusjes en een handeltje had in pompoenen en kolen. Na zijn studie aan de Wageningen Universiteit werkte hij bij de ING als bankier, maar toen zijn vader ziek werd wilde hij terug naar de boerderij.

Eenmaal terug thuis begon hij een saladebar en was daarmee de eerste in Nederland. Het idee voor een pindakaaswinkel begon aan de keukentafel, waar Michiel de eerste smaken begon te combineren. Al van jongs af aan is Michiel groot pindakaasfan. Toch miste hij variatie in het bestaande aanbod. Na een aantal succesvolle testen besloot de Pindabaas er serieus werk van te maken. Het idee van De Pindakaaswinkel was geboren. Tijdens het zoeken naar een woonplek in Amsterdam kwam hij uit in een winkelstraat. Hier begon hij de eerste Pindakaaswinkel.

De Pindakaaswinkel staan voor de gezondheid van mens en natuur. De pindaplant draagt daar ook aan bij: deze geeft voeding terug aan de grond, in plaats van dat hij dit opneemt. De basis van de pindakaas bestaat alleen uit pinda’s en een beetje kokosolie. Palmolie komt de potjes niet in!

Tijdens het Grow Event neemt Michiel ons mee in zijn bijzonder ondernemersverhaal. Zonder investeerder of andere geldschieter is hij een succesvol bedrijf gestart dat inmiddels ruim 15.000 potten pindakaas per week produceert.